Accidentul s-a petrecut în jurul orei 6 dimineaţa. "Aflat la volanul unui TIR cu semiremorcă înmatriculat în judeţul Arad, un bărbat de 50 de ani din comuna arădeană Sântana a intrat într-o curbă fără să adapteze viteza la condiţiile de drum umed, motiv pentru care a pierdut controlul maşinii şi a pătruns pe contrasens, izbindu-se de un alt autotren care venea din sens opus, condus de un tânăr de 28 de ani din comuna Cefa", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit acesteia, în urma impactului, şoferul arădean a suferit multiple leziuni care i-au provocat decesul. "Pentru victima respectivă nu s-a putut face nimic. A decedat în urma unor politraumatisme suferite. Un tânăr de 28 de ani şi pasagera sa, o fată de 19 ani, au fost transportaţi la Spitalul municipal Salonta cu leziuni uşoare", a afirmat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Bihor, dr. Emil Boţcău.

Accidentul a îngreunat traficul rutier pe DN79 Oradea - Arad aproximativ două ore, atât pentru efectuarea cercetărilor la faţa locului, cât şi pentru că rezervorul unuia dintre autovehicule s-a fisurat, iar echipajele de pompieri sosite la faţa locului au cerut întreruperea circulaţiei până ce combustibilul pe pe carosabil a fost curăţat. "La această oră, circulaţia se desfăşoară normal", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.