O persoană a murit şi alte 10, între care şi un copil în vârstă de 2 ani, au fost rănite în accidente rutiere produse la sfârşitul săptămânii trecute pe şoselele din judeţ.

Accidentul mortal s-a produs în satul Valea Mare de Codru, în comuna Holod, unde şoferul de 36 ani al unui BMW a fost zdrobit între fiarele maşinii cu care s-a răsturnat în câmp. Tragedia s-a produs sâmbătă, în jurul orei 17.29, pe drumul judeţean 768/A. Victima, un localnic din satul Valea Mare de Codru, se întorcea dintr-un sat vecin, Miheleu, când, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei, a derapat, a pătruns pe sensul opus şi a ieşit în decor, răsturnându-se în câmp. 

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. În plus, în urma verificărilor, s-a constatat că nu avea permis pentru nicio categorie de autovehicule.  

În cauză s-a întocmit dosar penal, ancheta fiind desfăşurată de polițiștii Biroului Rutier Beiuș.

Tot sâmbătă, pe DN19, lângă Roşiori, un orădean în vârstă de 40 ani, şofer al unei autoutilitare, a frânat brusc pentru a acorda prioritate unei ambulanțe aflate în misiune, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, care circula din sens opus, moment în care a pierdut controlul asupra direcției, a pătruns pe sensul opus de circulație, unde s-a izbit frontal de un autoturism, condus de o tânără de 19 ani, din comuna Santău, județul Satu-Mare.

În urma accidentului rutier, ambii conducători auto au suferit leziuni ușoare. De asemenea, o femeie de 34 de ani, din Oradea, pasageră în autoutilitară, și un tânăr de 21 de ani, din comuna Andrid, județul Satu - Mare, pasager în autoturism, au suferit leziuni ușoare, pentu îngrijirea cărora au fost transportați la spital.

Alte patru persoane au fost rănite, duminică dimineaţă, tot pe DN19E, în localitatea Fegernic din vina unui şofer în vârstă de 27 ani care, aflat la volanul unui autoturism, a virat în dreptul unei staţii de carburanţi fără să se asigure şi a lovit o maşină care circula regulamentar din sensul opus, iar aceasta din urmă a acroşat un pieton de pe marginea drumului.

Atât cei doi şoferi, cât și o femeie de 30 de ani, din Boianu Mare și un minor de 2 ani, din Oradea, ambii pasageri în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni ușoare. De asemenea, pietonul a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

În cazul ambelor accidente rutiere produse pe DN19E, cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Rutier.

Un alt accident (foto) a fost înregistrat pe DN1. S-a întâmplat vineri seară, în Aleşd, unde o şoferiţă în vârstă de 69 ani din Oradea a lovit un pieton care a traversat strada fără să se asigure, prin loc nemarcat şi fără a purta echipament reflectorizant fluorescent. Bărbatul, după cum aveau să stabilească poliţiştii, fusese băut, în urma testării cu aparatul etilotest acesta indicând o concentrație alcoolică de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"În urma impactului, pietonul a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital", se precizează în informarea poliţiştilor. În acest caz, cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Rutier Aleșd.