Un muncitor care lucra la reţeaua de telecomunicaţii a unei clădiri din cadrul Spitalului Pelican, de pe strada Corneliu Coposu, a căzut, joi, pe acoperişul imobilului. 

Construcţia, aceeaşi în care se află centrul de vaccinare anti-Covid amenajat de spital, dar şi cabinete ale unor medici de familie, are trei niveluri, dar acoperişul ei este în trepte. Martorii incidentului au relatat BIHOREANULUI că, alături de un coleg, bărbatul lucra la reţeaua de fibră optică şi, din câte se pare, i s-a făcut rău şi a căzut la pământ. El a rămas conştient, astfel că a putut să anunţe, prin numărul unic de urgenţă 112, ce i s-a întâmplat.

"La ora 11.15, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor specializate, precizând faptul că a căzut de la același nivel și că, din cauza durerilor resimțite, nu se poate deplasa, acesta aflându-se pe acoperișul unei clădiri cu trei niveluri", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Iniţial, la locul indicat s-a deplasat un echipaj al Ambulanţei. Salvatorii au constatat însă că singurul acces la victimă este pe scara de incendiu, aşa că i-au chemat în sprijin pe paramedicii SMURD.

Pentru că nu ştiau ce traumatism a suferit bărbatul şi au bănuit că ar putea avea o fractură de bazin, salvatorii nu au vrut să rişte să-i provoace leziuni şi mai grave, mişcându-l. Drept urmare, pompierii militari l-au imobilizat, l-au pus pe targă şi l-au coborât de pe acoperiş pe o nacelă, iar echipajul SMURD l-a transportat la Spitalul Judeţean, pentru investigaţii medicale.