Un pensionar din Germania s-a ales cu 100.000 de euro și cu o mulțime de bijuterii scumpe, după ce anul trecut le-a găsit pe toate în grădina sa, iar autoritățile nu au reușit să-l găsească pe proprietar. 

Potrivit site-ului Libertatea.ro, care citează publicația germană Hessenschau.de, pensionarul din orașul Hanau, landul german Hessa, a găsit 100.000 de euro și inele, coliere și ceasuri de buzunar în valoare de 20.000 de euro în noiembrie 2021, într-un sac de gunoi aruncat în gardul viu din grădina sa.

Atunci el a mers la secția de poliție din localitate și a predat toată averea. Site-ul german mai scrie că anchetatorii au încercat să-l găsească luni în șir pe proprietar, ba chiar au apelat și la ajutorul presei din toată țara, dar fără niciun rezultat. Polițiștii au luat în calcul și varianta ca banii și accesoriile să fi fost furate, însă nici acest lucru nu a putut fi dovedit. 

Ca atare, „banii și bijuteriile au fost restituite persoanei care le-a predat poliției. Legea prevede că dacă proprietarul unui lucru nu este găsit timp de șase luni, cel care l-a găsit devine proprietar”, a explicat Thomas Leipold, purtătorul de cuvânt al poliției din orașul Hanau, mai scrie site-ul german.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!