Ministerul Afacerilor de Externe a anunţat, marţi dimineaţa, că doi români au fost răniţi cu o zi în urmă în Bulgaria, într-un accident rutier produs în zona Balcic. Cei doi sunt în stare gravă.

Potrivit site-ului Adevarul.ro, în incidentul rutier, petrecut luni seara, au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

"Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări", au transmis reprezentanţii MAE.

Cei doi români răniţi grav au fost internaţi într-un spital din apropierea locului în care s-a produs accidentul, unul pe secţia de terapie intensivă, iar celălalt pe secţia de chirurgie.

Ministerul a mai transmis că autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.  

"Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului", se mai arată în comunicatul MAE.

Românii aflaţi pe teritoriul Bulgariei pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS). De asemenea cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, de maximă urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria +359879440758.

Accidentul s-a produs la câteva zile după ce, tot în Bulgaria, în regiunea Veliko Tarnovo, patru români şi-au pierdut viaţa în timp ce se aflau într-un autocar care se întorcea din Turcia şi se îndrepta spre Bucureşti.

Imagini de la locul accidentului (sursa video: Ndt1.eu):

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!