Un nou atac armat a avut loc miercuri în SUA. De data aceasta, un bărbat înarmat cu o carabină şi cu un pistol a ucis patru persoane într-un spital din Tulsa, statul Oklahoma.

Potrivit publicaţiei BBC, atacul s-a petrecut după amiaza la Natalie Medical Building, polițiștii fiind trimiși la fața locului.

Au fost identificate patru persoane decedate, precum şi atacatorul, care cel mai probabil s-a sinucis. Pe lângă acestea, au mai fost rănite încă 10 persoane, iar o alta a fost găsită ascunsă într-un dulap, mai scrie BBC.

Identitatea atacatorului nu a fost făcută încă publică, dar se pare că este vorba despre un bărbat de culoare, potrivit BBC.

"Tot ce poate să facă comunitatea pentru noi este să se roage pentru familiile victimelor. Sunt peste 10.000 de angajaţi la San Francis Health System care îşi dedică vieţile pentru ajutorarea oamenilor aflați în nevoie, iar acest act oribil şi lipsit de sens nu va schimba asta", a declarat şi managerul unităţii medicale, Cliff Robertson, potrivit Digi24.ro, care citează agenţia Reuters.

Preşedintele american Joe Biden a fost informat despre atac. Casa Albă a transmis că monitorizează situaţia şi că a luat legătura cu oficialii de stat pentru a oferi sprijin familiilor victimelor precum şi unităţii medicale.

Atacul s-a petrecut la numai o săptămână după ce un băiat de 18 ani a ucis 19 copii şi doi profesori într-o şcoală din Texas. La jumătatea lunii mai, un alt adolescent de aceeaşi vârstă a ucis 10 oameni într-un supermarket din statul New York.

Evenimentele tragice recente au redeschis o discuție sensibilă, dar importantă în Statele Unite ale Americii, cea privind instaurarea unor reguli mai dure în ceea ce privește accesul la arme mortale. Deși au fost inițiate legi în acest sens, acestea nu au trecut de Senat, într-o țară în care asociațiile pro-arme și producătorii de arme au multă influență.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!