Condamnat deja definitiv la închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, avocatul orădean Horia Chivari a primit acum primul verdict într-un alt dosar similar, în care e acuzat că ar fi cerut şi primit bani în numele unui complet de judecători de la Curtea de Apel Oradea, de la concubina unui interlop sătmărean, Dorel Tukacs, care îi era client.

Cazul a fost instrumentat de procurorii DNA Oradea şi ofiţerii DGA Bihor, iar potrivit rechizitoriului înaintat Curţii de Apel Cluj, în perioada iunie - august 2011, Horia Chivari ar fi cerut de la concubina lui Tukacs 20.000 euro şi ar fi primit 24.000 euro, susţinând că banii vor fi remişi judecătorilor implicaţi în soluţionarea dosarului în care interlopul era arestat şi condamnat deja în primă instanţă de Judecătoria Satu Mare la 7 ani de închisoare cu executare pentru şantaj (trei fapte) şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În schimbul sumei, Chivari ar fi promis că-i va convinge pe judecători să-l pună în libertate pe Tukacs. După ce avocatul a primit banii, judecătorii Curţii de Apel Oradea l-au achitat pe Tukacs şi i-au dictat o simplă amendă administrativă.

În procesul de corupţie care s-a judecat la Curtea de Apel Cluj, Chivari a fost inculpat pentru trafic de influenţă în vreme ce clientul său, Dorel Tukacs, a fost acuzat de instigare la cumpărare de influenţă, iar în urma dezbaterilor ambii au fost condamnaţi la pedepse constând în închisoare cu executare: 3 ani şi 2 luni (Chivari) respectiv 3 ani şi 8 luni (Tukacs).

Totodată, instanţa a dispus confiscarea şpăgii de 24.000 euro, care ar fi fost achitată avocatului, însă pentru că soluţia poate fi atacată, cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare, judecătorul a decis ca până la stabilirea unui verdict final, bunurile acestuia să rămână sub sechestru. 

Horia Chivari a mai fost trimis în judecată în primăvara lui 2013, tot pentru trafic de influenţă, de către DNA - Structura Centrală, în finalul unei anchete demarate în baza unui autodenunţ formulat de părinţii unui alt client al său.

În respectivul dosar, avocatului i se imputa că, în iulie 2011, a pretins şi primit 7.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui judecător de la Tribunalul Bihor, judecător care, în schimbul banilor, ar fi urmat să pronunţe o pedeapsă cu suspendare faţă de fiul acestora.

Iniţial, fiul denunţătorilor a şi fost condamnat la o pedeapsă cu suspendare, însă ulterior, după rejudecarea cauzei, a primit o condamnare cu executare de la aceeaşi instanţă. Chivari şi-a recunoscut vinovăţia în faţa Curţii de Apel Oradea şi a fost condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare sub supraveghere a pedepsei pe un termen de încercare de 6 ani.