Încă o persoană din judeţul Bihor a fost diagnosticată cu coronavirus în urma celor 297 teste PCR efectuate în cursul zilei de joi în laboratoarele Spitalului Judeţean (192 analize) şi Spitalului Municipal (105 analize) din Oradea.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, este vorba despre o femeie dintr-o comună din Zona Metropolitană Oradea, fiica unui pacient internat luna trecută la Spitalul Municipal şi aflat în stare gravă la secţia ATI.

Conform aceloraşi surse, femeia ar fi acceptat să fie internată la secţia de Boli Infecţioase, în condiţiile în care vinerea trecută CCR a stabilit că acest lucru nu este obligatoriu.

Ulterior, însă, BIHOREANUL a aflat că, în realitate, femeia a refuzat internarea, invocând atât decizia CCR, cât şi faptul că este asimptomatică. "Am un pic de răceală, am refuzat internarea pentru că nu mai este obligatorie şi pentru că nu am simptome, dar pentru că respect comunitatea m-am autoizolat la domiciliu", a declarat ea. 

Odată cu noul caz depistat joi, bilanţul total al îmbolnăvirilor în Bihor a crescut la 706 persoane.

Până vineri dimineaţă, în laboratoarele celor două spitale mari din Oradea au fost efectuate 24.118 teste, adică 41,4 la 1.000 de locuitori.

Pe de altă parte, sursele arată că în Spitalul Municipal se află internate în prezent 54 persoane, din care 26 diagnosticate ca infectate cu coronavirus.

În cursul zilei precedente, în această unitate nu a mai fost declarat vindecat nici un pacient, numărul vindecărilor rămânând de 646, cumulat de la începutul pandemiei, iar rata vindecărilor de 91,76% din totalul persoanelor diagnosticate cu Covid în judeţ.