Încă o persoană din Bihor a fost diagnosticată ca fiind infectată cu coronavirus în ultimele 24 de ore, în urma analizelor PCR efectuate în ultimele 24 de ore în laboratoarele Spitalului Municipal şi Spitalului Judeţean din Oradea, informează sursele BIHOREANULUI.

Potrivit acestora, este vorba despre o persoană care a fost internată pe fosta secţia de Interne a Spitalului Municipal de la etajul III, una dintre cele unde sunt plasaţi pacienţii suspecţi de îmbolnăvire până la efectuarea testului.

Potrivit statisticilor oficiale, în prezent Bihorul a acumulat 666 cazuri Covid de la începutul pandemiei. Din aceste evidenţe a fost exclus cazul unei femei gravide diagnosticate duminică cu coronavirus după ce fusese internată în secţia de Obstetrică-Ginecologie, transferată apoi la Municipal, dar ale cărei analize au fost repetate şi au ieşit negative. Femeia a rămas la Municipal, ca suspectă de îmbolnăvire, şi urmează să-i fie repetat testul.

În cursul zilei de luni, în cele două laboratoare ale spitalelor din Oradea au fost făcute în total 213 teste (77 la Municipal şi 136 la Judeţean), numărul total al analizelor PCR procesate până în prezent ajungând la 20.098.

Tot luni, la Spitalul Municipal au fost declaraţi vindecaţi încă 8 pacienţi, astfel că bilanţul vindecărilor se ridică la un total de 581. Potrivit unui comunicat emis marţi dimineaţă de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, rata de vindecare înregistrată în prezent este de 87,5% din totalul persoanelor diagnosticate cu Covid în judeţ, de la începutul pandemiei.

În ce priveşte numărul deceselor, acesta a rămas nemodificat din 30 mai, rămânând la 22 cazuri.

În prezent, în Spitalul Municipal din Oradea sunt internate 87 persoane (din care 63 sunt cazuri active), iar în centrul de carantină din Pădurea Neagră, 7 persoane.

Conform DSP Bihor, în cursul zilei precedente, agenţii Poliţiei Bihor şi ai Poliţiei Locale au verificat 1.026 de persoane aflate în izolare la domiciliu, aplicând pentru încălcarea acestei obligaţii o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei și întocmind un dosar penal.