Încă un bihorean a fost detectat cu coronavirus în urma testărilor efectuate în ultimele 24 de ore în laboratoarele Spitalului Municipal şi Spitalului Judeţean din Oradea, au informat vineri dimineaţă sursele medico-sanitare ale BIHOREANULUI.

Potrivit acestora, bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns, cumulat de la începutul crizei, la 498 de cazuri (faţă de 497, câte erau înregistrate joi).

În acelaşi interval de timp, alţi trei pacienţi din Spitalul Municipal au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi, numărul total al cazurilor rezolvate crescând astfel de la 370 la 373.

Vineri dimineaţă, în Spitalul Municipal mai erau internaţi 131 pacienţi, iar în secţia exterioară de la hotelul Ceres din Băile 1 Mai alţi 32. "Sperăm ca mâine (n.r. – sâmbătă) să eliberăm secţia exterioară de la Ceres în urma testărilor care se vor face azi", spun sursele medico-sanitare.

Numărul deceselor a rămas la 18 persoane (din care unul eronat raportat pentru judeţul Bihor).

În schimb, în cele două centre de carantină rămase funcţionale în apropierea Oradiei au mai ajuns în ultimele 24 de ore încă 8 bihoreni reveniţi din străinătate, din zone "roşii", astfel că numărul total al persoanelor plasate în carantină instituţionalizată a urcat de la 329 la 337.