Consiliul Local se va întruni luni, de la ora 14, în şedinţă extraordinară, pentru a dezbate, printre altele, oferta unui parteneriat făcut Spitalului Clinic Municipal "Gavril Curteanu" de către Fundaţia Maria, aparţinând magnatului orădean Zoltan Teszari.

Primarul Ilie Bolojan a afirmat, într-o conferinţă de presă, că va propune Deliberativului Local să pună gratuit la dispoziţia fundaţiei, pentru o perioadă de zece ani, un spaţiu de 650 metri pătraţi situat la parterul Spitalului Clinic Municipal "Gavril Curteanu", pentru a amenaja aici un centru de imagistică.

În schimb, fundaţia se obligă să reabiliteze spaţiul şi să îl doteze cu aparatură performantă, investiţie estimată la 150.000 - 200.000 euro. În plus, centrul de imagistică va oferi pacienţilor spitalelor care ţin de municipalitate analize gratuite de Rezonanţă Magnetic Nucleară (RMN) sau Computer Tomograf (CT) în valoare totală de 6.000 de euro, lunar.

Primarul Ilie Bolojan este de părere că parteneriatul oferit de Fundaţia Maria este în folosul orădenilor. "Astăzi în cazul unui atac cerebral pacientul ajunge la Unitatea de Primire Urgenţe, de unde e trimis la RMN cu Ambulanţa. La RMN specialistul constată că pacientul e rău şi-l trimite la Neurologie, unde medicul îi spune că nu e aşa rău, şi e pus bolnavul pe drumuri", a exemplificat primarul.

Ilie Bolojan susţine că înfiinţarea centrului de imagistică de la Spitalul Municipal va avea avantaje multiple. Pe de o parte, pacienţii vor beneficia de consultaţii gratuite, iar pe de cealaltă parte vor dispărea cheltuielile cu transportul bolnavilor din spital cu Ambulanţa la analize. În plus, conform acestuia, şi costurile cu analizele făcute în centrul de la spital vor fi reduse cu 35% faţă de cele decontate în prezent de CAS.