Începând cu data de 1 august, Asociaţia Pentru Viaţă Ambulanţa Bihor şi Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Bihor înregistrează înscrieri pentru noul curs de prim ajutor, în cadrul programului "Hai şi învaţă să salvezi o viaţă!".

Înscrierile se pot face exclusiv pe site-ul www.ambulantabihor.ro, doritorii trebuind să completeze rubricile formularului online din pagina dedicată proiectului. Lista participanţilor validaţi după înscriere va fi afişată ulterior pe acelaşi site, cursanţii urmând să fie contactaţi telefonic sau prin e-mail pentru confirmarea participării.

Doritorii pot opta pentru oricare din cursurile ce vor începe în luna septembrie şi vor dura până anul viitor în luna august 2016.

Cursurile, care sunt gratuite, vor avea loc în fiecare primă zi de sâmbătă a fiecărei luni, de la ora 10 la 14, la sediul din Oradea al Serviciului de Ambulanţă (strada Sucevei nr. 24).

Participanţii vor fi acceptaţi la orele de curs având asupra lor un act de identitate, condiţia fiind să aibă cel puţin 14 ani. Numărul de participanţi la un curs este de minimum 5 şi maxim 25.

La acest curs, participanţii vor învăţa manevrele de bază de resuscitare efectuate în cazul unui stop cardiorespirator, să utilizeze un defibrilator electric automat, să efectueze corect poziţionarea unei victime inconştiente şi să acorde primul ajutor de bază în caz de obstrucţie a căilor respiratorii superioare, arsuri, hemoragii, fracturi etc. La final, absolvenţii cursului vor primi diplome de participare şi materiale didactice.