Aleșii bihorenilor au aprobat realizarea unui nou drum județean, care va purta denumirea DJ 764 L și va completa centura municipiului Beiuș așa încât să lege de șoseaua națională DN 76 Oradea - Deva și zona Delani, prin DJ 764, fără ca traficul dinspre aceasta să mai intre prin centrul orașului.

Aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului „Drum Județean DJ 764 L (Centura Beiuș – etapa a II-a) Delani (DJ 764) – Beiuș (DN 76)” s-a făcut joi, în ședința lunară a Consiliului Județean, cu voturile reprezentanților PNL și PSD, cei ai UDMR abținându-se.

Conform unui proiect întocmit de firma orădeană Aqucons SRL, lungimea noului drum va fi de 2,040 kilometri, acesta urmând să facă parte din clasa tehnică IV, cu o viteză de proiectare de 80 km/h.

Șoseaua va avea câte o bandă pe sens, de câte 3,5 metri, benzi de încadrare de 0,5 metri pe sens și acostamente de câte 0,75 m pe fiecare parte.

Scopul construirii drumului este degajarea circulației de tranzit de pe DJ 764 din direcția Delani, care în prezent se realizează prin centrul Beiușului, zonă cu numeroase intersecții și treceri pentru pietoni.

„Acest proiect creează condițiile pentru a permite accesul la Parcul Industrial Beiuș și prelungirea, practic, a centurii din sud a municipiului Beiuș și spre nord”, a explicat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Valoarea totală a investiției este estimată, conform proiectului, la 22,30 milioane lei (cu TVA inclusă), din care lucrările de construcții și montaj 18,80 milioane lei (cu TVA).

Pe de altă parte, este de notat că proiectul șoselei de centură a municipiului Beiuș, în valoare de 269,464 milioane lei (din fonduri UE), este în fază avansată, la începutul acestei luni fiind anunțată asocierea de firme care a câștigat licitația pentru construire.

Asocierea este formată din firme din Oradea (Drum Asfalt), Timișoara (OPR Asfalt), Turcia (Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi) și Spania (Obras Publicas y Regadios).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!