Cele două echipe bihorene din Liga a III-a la fotbal, FC Bihor Oradea şi Lotus Băile Felix, se vor întâlni vineri, de la ora 17, la Sânmartin.

Partida, care reprezintă derby-ul judeţului Bihor, are loc în cadrul etapei a 4-a din play-off-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a şi opune echipele situate pe locurile 1 şi 4.

Dacă orădenii de la FC Bihor sunt liderii clasamentului, cu 46 de puncte, în schimb cei de la Lotus Băile Felix ocupă poziţia a IV-a, cu 31 de puncte. Totuşi, cele două echipe vin după rezultate diferite obţinute în cea mai recentă etapă a play-off-ului. Astfel, dacă FC Bihor a pierdut la Bistriţa, cu 1-2, unde a suferit primul eşec din acest an, jucătorii de la Lotus au făcut un meci bun la Satu Mare, unde s-au impus cu 2-0 în faţa localnicilor de la CSM.

Derby-ul judeţului Bihor la fotbal din acest sfârşit de săptămână va fi găzduit de Stadionul Comunal din Sânmartin şi va fi arbitrat de o brigadă din sudul ţării. Arbitru de centru a fost desemnat Adelin Pavel din localitatea Osica de Jos din judeţul Olt, în timp ce arbitri asistenţi vor fi Marius Bărbulescu şi Vasilică Viorel Dobre, ambii din Bucureşti. Observator pentru arbitri a fost desemnat Ştefan Szilaghi din Satu Mare, iar delegat pentru joc, Cătălin Paşcanu din Cugir.

Dacă echipa din comuna Sânmartin nu are nicio presiune în această fază a competiţiei, pentru că şansele de participare la barajul de promovare sunt minime, în schimb, fotbaliştii de la FC Bihor au trei puncte avans în fruntea clasamentului, iar un rezultat pozitiv în acest meci le-ar putea aduce o anumită linişte în perspectiva jocurilor viitoare. Dacă elevii antrenorului Florin Farcaş ar pierde jocul de la Sânmartin, iar Gloria Bistriţa va învinge sâmbătă în disputa cu CSM Satu Mare, atunci FC Bihor ar fi egalată la puncte.

Ca urmare, se anunţă din nou o partidă intreresantă între cele mai bune echipe de fotbal ale judeţului Bihor, un meci care reprezintă şi un derby al orgoliilor, aşa cum s-a întâmplat şi la precedentele confruntări.

Până acum, în acest sezon competiţional, FC Bihor a câştigat toate cele trei partide disputate cu Lotus Băile Felix. Mai întâi, în prima etapă din sezonul regular, pe 26 august, cu scorul de 4-3, la Sânmartin, apoi în prima etapă din retur, pe 28 octombrie, cu scorul de 4-2 la Oradea, iar cel de-al treilea duel a avut loc în prima rundă a play-off-ului, scor 2-0, pe 1 aprilie, la Oradea.


Etapa a 4-a a play-off-ului Seriei a 10-a din Liga a III-a la fotbal:

Vineri, ora 17
Lotus Băile Felix – FC Bihor Oradea
Sâmbătă, ora 17
Gloria Bistriţa Năsăud – CSM Satu Mare


Clasament:

1    FC Bihor Oradea    3    2    0    1    6    2    4    46
2    Gloria Bistriţa Năsăud    3    1    2    0    4    3    1    43
3    CSM Satu Mare    3    0    1    2    0    5    -5    39
4    Lotus Băile Felix    3    1    1    1    4    4    0    31

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!