Un nou incendiu provocat de o lumânare s-a produs joi într-un apartament din Oradea, înt-un bloc de pe strada Cazaban, la doar patru zile de la un altul, izbucnit tot într-un apartament de bloc, de pe strada Moldovei, soldat și cu persoane rănite.

„Din fericire, incendiul produs joi, în jurul orei 12.50, care se manifesta într-o debara a apartamentului situat la etajul 2 al unui bloc cu 3 etaje, nu s-a soldat cu victime, proprietarii locuinței autoevacuându-se la timp”, arată un comunicat  al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana.

Pompierii au stins focarele în aproximativ 10 minute, „reușind astfel să împiedice propagarea flăcărilor la camere, după care au acționat pentru ventilarea locuinței inundate cu fum și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului”.

Flăcările au distrus bunuri depozitate în debaraua afectată de flăcări.

La eveniment au intervenit echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, pompierii stabilind că incendiul a fost provocat „cel mai probabil din cauza unei lumânări nestinse”.

Foto: Mihaela Loredana

În urmă cu patru zile, pompierii orădeni au avut de gestionat un eveniment similar, pe strada Moldovei, în urma căruia o persoană a ajuns la spital, iar alte trei s-au intoxicat ușor cu fum.

Incendiul respectiv a fost unul violent, izbucnit într-un apartament aflat la etajul cinci al unui bloc cu 9 etaje situat aproape de intersecția cu strada Transilvaniei. Atunci, echipajele de salvatori au evacuat 10 locatari, dintre care doi au fost scoși prin balcon, cu ajutorul auto-scării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!