Provizoratul de la conducerea Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea, exercitat de dr. Gheorghe Carp de la 1 noiembrie 2013 va fi înlocuit, de la 1 martie, cu cel al doctoriţei Claudia Cladovan.

"Doamna doctor Claudia Cladovan a fost propusă spre numire, domnului primar, ca manager la Spitalul Municipal, de la 1 martie, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestui post", a declarat marţi, pentru BIHOREANUL, dr. Gheorghe Carp.

Carp a precizat că de la aceeaşi dată îşi va relua funcţia de manager la Spitalul Clinic Judeţean, din care s-a autosuspendat tot de la 1 noiembrie 2013. Revenirea sa va avea drept consecinţă şi încheierea mandatelor provizorii ale actualului manager, Lucia Daina, care va reveni pe funcţia de director medical (ocupată până la 1 noiembrie), şi respectiv actualului director medical, dr. Hadrian Borcea, care îşi va relua poziţia de medic şef coordonator al Unităţii de Primiri Urgenţe în cadrul Spitalului Judeţean şi al SMURD Bihor.

Pe 1 noiembrie 2013, Carp preluase provizoriu conducerea Spitalului Municipal după demiterea doctorului Ovidiu Laurean Pop, de către primarul Ilie Bolojan, la propunerea (adoptată prin vot) a Consiliului de Administraţie.

Membrii CA au luat această decizie după că au aflat că dr. Pop fusese incompatibil şi în conflict de interese, deoarece presta şi pentru Spitalul Pelican, aflată în concurenţă cu Municipalul, şi chiar încheiase cu unitatea privată contracte inutile, pentru servicii care puteau fi prestate de propriii săi subalterni de la Municipal.

Citeşte pe această temă şi: Medic pe targă! De ce l-a mazilit primarul Ilie Bolojan pe şeful Spitalului Municipal