Un afacerist orădean a fost reţinut, joi seara, pentru 24 de ore, iar vineri a primit interdicţie de a părăsi ţara, după ce a fost pus sub învinuire pentru complicitate la favorizarea infractorului în dosarul de corupţie deschis de procurorii DNA pe numele comisarului şef Ioan Brîndaş.

Este vorba despre Răzvan Mihai Andronache, patronului fostului local Louis Cafe de pe strada Republicii, prin intermediul căruia, cred procurorii, ofiţerul a transmis informaţii reţelei de evazionişti coordonată de orădeanca Gyorgy Monika dar şi celei în care e implicat iubitul Gabrielei de la Cheeky Girls, Szentgyorgyi Lajos, respectiv Ramona Brie şi Ciprian Bara, patroni ai unor firme de intermedieri imobiliare.

Gruparea din urmă e cea care a provocat, în perioada 2011-2012, un prejudiciu de peste 5 milioane de lei prin tranzacţii intracomunitare cu zahăr şi a fost destructurată în 30 septembrie acest an, când poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au făcut 34 de percheziţii simultan la firmele şi locuinţele persoanelor implicate în afacere, în judeţele Bihor, Timiş, Dolj, Argeş, Ilfov şi în Municipiul Bucureşti.

Înainte cu două zile de percheziţii, însă, prin intermediul lui Răzvan Andronache, Szentgyorgyi, Brie şi Bara au fost avertizaţi de acţiunea care îi viza. Primii doi au rămas pe loc, însă Ciprian Bara fugit, acum fiind arestat în lipsă şi dat în urmărire de poliţişti.