Conducerea clubului CSM Oradea a anunţat, luni, un nou transfer pentru echipa de baschet masculin. Este vorba despre americanul Stephen Holt, nou jucător al CSM CSU.

Născut pe 6 decembrie 1991, în Portland Oregon, Stephen Holt se află la primul angajament în România. Înalt de 1.93 metri, americanul acoperă poziţiile 1 sau 2 şi "la nevoie chiar poziţia 3", după cum anunţă clubul orădean, care precizează şi că Stephen are deja şase sezoane la activ în baschetul profesionist.

În cariera sa, Holt a jucat în competiţii redutabile în SUA, Australia şi Europa. În plan profesionist, el a trecut pe la formaţiile: Canton Charge (G-League), Melbourne United (Australia), MoraBanc Andorra, Tecnyconta Zaragoza (ambele primul eşalon din Spania), CEZ Nymburk (Cehia), Brisbane Bullets (Australia), Stal Ostrów Wielkopolski (Polonia), Astana (Kazahstan şi Liga VTB, în două perioade diferite) şi Koper Primorska (Slovenia şi Liga Adriatică).

În sezonul precedent, Stephen a jucat pentru două echipe: Primorska din Slovenia, unde a avut şi 11 apariţii în Liga Adriatică, şi Astana din Kazahstan, echipă cu care a evoluat de opt ori în Liga VTB.

"Holt este un jucător activ în ambele faze ale jocului şi dispune de calităţi pentru a avea impact atât în faza ofensivă, cât şi în apărare. Agresivitatea şi forţa fizică îi permit să acopere în defensivă poziţii multiple. La celălalt capăt al terenului se remarcă în mod deosebit prin aruncări de la mare distanţă. De asemenea, este bun mânuitor de minge şi poate să-şi pună colegii în situaţii favorabile de a puncta, reprezentând o ameninţare pentru echipa adversă printr-o gamă variată de opţiuni", scrie site-ul oficial al clubului.