După turneul internaţional J2 World Tennis Tour U18, Oradea Junior Trophy, terenurile de tenis de lângă Arena Antonio Alexe (CSM Oradea Tenis Club) găzduiesc în această săptămână o nouă competiţie. Este vorba despre Campionatele Naţionale Individuale de vară, turneu rezervat categoriei de vârstă de 18 ani şi programat în perioada 8-16 mai. 

Organizat de CSM Oradea, sub egida Federaţiei Române de Tenis, turneul a demarat sâmbătă, când au început jocurile din tururile de calificare. De luni însă au debutat confruntările de pe tabloul principal. Competiţia cuprinde întreceri de simplu, dublu, atât la masculin, cât şi la feminin, dar şi de dublu mixt.

În probele de simplu se joacă după sistemul cel mai bun din trei meciuri cu Tie-break în toate seturile, inclusiv în cel decisiv. În calificări şi la dublu se joacă pe sistemul cel mai bun din trei seturi, cu Match Tie-break (10 puncte) în setul decisiv.

Şi pentru acest turneu însă, accesul publicului în baza sportivă CSM Oradea Tenis Club nu este permisă, decât participanţilor la eveniment.

Reamintim că săptămâna trecută s-a încheiat la baza sportivă CSM Oradea Tenis Club turneul J2 World Tennis Tour U18, Oradea Junior Trophy, unde Patricia Goina, sportivă legitimată la clubul CSM Oradea, a avut o prestaţie bună. Beneficiară a unui wildcard, sportiva formată în municipiul Oradea a învins favorita numărul 2 a competiţiei individuale feminine.

Goina a trecut cu 2-0 la seturi de Tijana Sretenovic, din Serbia. Patricia a câştigat primul set la tie-break cu 7-5, pentru ca apoi să câştige setul al 2-lea cu 6-2.

"Acesta este un rezultat impresionant pentru Patricia. Ea a învins-o pe sportiva situată pe locul 73 în ierarhia mondială la zi la categoria 18 ani feminin. De notat că Goina are doar 16 ani şi se situa pe locul 1952 înaintea acestui eveniment. Victoria asupra Tijanei Sretenovic o va propulsa câteva sute ce locuri mai sus în clasament, iar punctele acumulate pentru calificarea în turul al 2-lea îi vor oferi oportunităţi mai bune Patriciei Goina în participarea la următoarele turnee", au scris reprezentanţii clubului CSM Oradea pe site-ul oficial.

Parcursul sportivei de la CSM Oradea s-a oprit în turul al 2-lea al Oradea Junior Trophy. Ea a fost învinsă de italianca Anastasia Abbagnato.