Un bihorean de 57 ani a fost arestat, vineri, pentru 30 de zile, la propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea care îl cercetează pentru tâlhărie şi trei tentative de viol, toate comise în noaptea de miercuri spre joi.

Potrivit unor surse judiciare, în noaptea respectivă, bărbatul a agresat trei femei în zona centrală, le-a bătut şi a încercat să le violeze, iar uneia i-a smuls şi telefonul mobil. În urma apelurilor primite  prin 112, poliţiştii au pornit imediat în căutarea individului în ajutorul lor venind şi camerele de supraveghere ale oraşului care au surprins ultimul lui atac, momentul în care a încercat să violeze a treia sa victimă, dar, nereuşind, a tâlhărit-o, smulgându-i telefonul mobil.

Peste 100 de poliţişti de la Poliţia Municipiului Oradea au pornit, miercuri noaptea, în căutarea atacatorului, organizând filtre şi echipe de căutare în tot oraşul. În scurt timp, patrulele au şi dat de urma violatorului, care a fugit din zona centrală spre Bulevardul Dimitrie Cantemir, unde însă a sărit în Pârâul Peţa reuşind să scape. Dar numai pe moment, pentru că după câteva ore a fost din nou reperat, de astă dată în Episcopia Bihor, unde a şi fost prins şi reţinut.

Dus la sediul Poliţiei Oradea, poliţiştii au descoperit că bărbatul, pe numele său Gheorghe Maghiar, este un agresor periculos, având multiple condamnări pentru tâlhărie şi atacuri sexuale, ba chiar şi homosexuale. În 1997, el a fost condamnat la 19 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru tâlhărie şi viol cu consecinţe deosebit de grave, pedeapsă pe care a executat-o în Penitenciarul Arad.

În februarie anul trecut, profitând de prevederile noului Cod Penal care stipulează pedepse mai mici pentru unele infracţiuni, individul s-a adresat Comisiei de evaluare a incidenţei aplicării legii penale mai favorabile în cazul persoanelor aflate în executarea pedepselor. La sesizarea Comisiei, Tribunalul Arad i-a redus pedeapsa de la 19 ani şi 8 luni la 12 ani. Iar pentru că pedeapsa respectivă fusese deja executată, magistraţii au dispus să fie pus în libertate de îndată.

Acum, însă, Gheorghe Maghiar a ajuns înapoi în arest, fiind reţinut joi, pentru 24 de ore, iar vineri a fost prezentat la Judecătoria Oradea unde a fost trimis în arest pentru 30 de zile.