Un orădean condamnat definitiv în două dosare penale pentru şantajarea unor tinere pe care le-a cunoscut pe Facebook a fost prins şi încarcerat de poliţişti.

Este vorba despre Dan Cristian Bordaş (foto) despre care BIHOREANUL a scris după ce a fost depistat că, în 2015, vreme de câteva luni, a şantajat două tinere cunoscute pe Facebook, o orădeancă şi o arădeancă.

Bărbatul s-a ales anul trecut cu o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare şi cu obligaţia de a plăti despăgubiri morale de 40.000 lei pentru victima din Arad, respectiv cu o condamnare de 3 ani şi 9 luni de închisoare cu executare plus obligaţia de a plăti 2.000 euro pentru victima din Oradea.

Pentru a nu fi încarcerat, bărbatul şi-a părăsit locuinţa şi a stat pitit într-un apartament închiriat din Oradea, unde a fost găsit, luni, într-o acţiune comună realizată de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei împreună cu poliţiştii Biroului de Ordine Publică din Oradea.

„Cel în cauză a fost încarcerat de poliţiştii orădeni în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedeselor privative de libertate la care a fost condamnat”, se arată într-un comunicat făcut public, marţi, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor. 

Citiţi despre cum şi-a şantajat Dan Cristian Bordaş victimele după ce le-a "curtat" să se dezbrace în faţa monitorului în articolul: „Amorezi de Facebook: O bihoreancă a fost înjunghiată şi alte două au fost stoarse de bani de către iubiţi agăţaţi pe internet