Localitatea bihoreană Sălacea a găzduit în weekend întrecerile Campionatului Naţional de ciclism pe şosea, competiţie care a reunit cei mai buni rutieri din ţară din cadrul acestei discipline. 

Întrecerile de lângă Marghita s-au desfăşurat pe durata a trei zile. Prima zi a fost rezervată probei de contratimp. La masculin, Serghei Ţvetcov (de la CSA Steaua) a câştigat titlul de camion naţional la contratimp, după ce i-a devansat în clasamentul categorei Elite pe coechipierii săi Daniel Crista şi Emil Dima.

La Elite feminin, victoria a revenit Manuelei Mureşan (CD Seven Pro Cycling), care le-a devansat în clasament pe Maria-Ecaterina Stancu (CS Dinamo Bucureşti) şi pe Georgeta Ungureanu (CS UVT Devron West Cycling Team).

La categoria Under 23 a triumfat însă un orădean, Şerban Luncan (în fotografia principală), care astfel a devenit campion naţional la masculin, în timp Cătălina Cătineanu a câştigat la feminin, iar Mihnea Harasim a ieşit învingător la juniori. 

Ziua a doua a Campionatelor Naţionale de ciclism pe şosea de la Sălacea a început cu proba de fond a juniorilor, unde Mihnea Harasim (de la ACS Bike Squad) a câştigat din nou, după ce i-a devansat pe Alexandru-Andrei Iacob (CS Vointa Cluj-Napoca) şi Alin Toader (UVT Devron West Cycling Team).

La junioare a câştigat Denisa Toader (de la CS Conpet Ploieşti), Iuliana-Alexandra Cioclu (ACS Olimpic Zărneşti) s-a impus la cadete, iar Balazs Csaszar (Novak Cycling Academy) la cadeţi.

Rutierul Serghei Ţvetcov (CSA Steaua) a câştigat şi titlul în proba de fond a Campionatelor Naţionale de ciclism pe şosea, duminică, la Sălacea, după ce se impusese şi la contratimp, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Ciclism.

În fine, în ultima zi de întreceri, Ţvetcov (foto jos) a cucerit titlul naţional la seniori şi la fond, unde a fost cronometrat pe cei 150 de kilometri cu timpul de 3 ore, 29 de minute şi 24 de secunde. El a fost urmat la categoria Elite de Eduard-Michael Grosu (Delko), la 2 minunte şi 9 secunde, şi de Daniel Crista (CSA Steaua Bucureşti), la 2 minute şi 10 secunde.

La feminin, categoria Elite, Georgeta Ungureanu a obţinut victoria, urmată fiind de Miriam Stan şi Manuela Mureşan.

De asemenea, la Under 23 victoria i-a revenit lui Andrei Ionuţ Andrei (de la UVT Devron), el fiind urmat de orădeanul Raul-Antonio Sînza, care reprezintă echipa Giotti Victoria-Savini Due, şi de Adi Narcis Marcu (de la Torpedo Zărneşti).

De menţionat că întrecerile de ciclism din weekend, care au avut loc pe ruta Sălacea-Tãşnad-Marghita-Sălacea, s-au desfăşurat într-un adevărat spirit competiţional, sute de oameni încurajându-şi favoriţii pe traseu.