Kralocki Iosif, un orădean de 47 de ani este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor sub acuzaţia de viol şi incest, fiind suspectat că a abuzat în mai multe rânduri de fiica sa bolnavă psihic, acum în vârstă de 15 ani, a informat, luni, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra.

Potrivit sursei citate, cazul a fost sesizat prin telefonul copilului în urmă cu două săptămâni. "Reclamaţia s-a confirmat. Din primele cercetări reiese că bărbatul abuza de aproximativ 2 ani de fiica sa. Fapta sa e cu atât mai gravă cu cât victima are un handicap psihic sever, iar tatăl său fusese numit îngrijitor personal", a mai declarat Gavra.

Vineri, Kralocki Iosif a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor sub acuzaţia de viol şi incest şi, în aceiaşi zi, a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Bihor care au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cazul se află şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, care a decis ca, până la finalizarea anchetei, adolescenta a fost instituţionalizată în regim de urgenţă într-un centru de plasament. "Cazul a fost prezentat, luni, comisiei pentru protecţia copilului. Vom demara unele cercetări şi, în final, vom decide măsurile care vor fi luate", a declarat şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, Szarka Arpad.