Un orădean s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită, după ce, joi după-amiază, a încercat să şpăguiască un poliţist care îl prinsese în trafic la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare provizorii expirate.

Pentru a scăpa de dosarul penal, bărbatul, pe numele său Nicolae Horjan, i-a oferit bani poliţistului, care i-a dat impresia că a acceptat trocul şi i-a cerut să revină cu banii în faţa Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară de pe strada Armatei.

Totodată, însă, agentul a sesizat poliţiştii Direcţiei Generală Anticorupţie Bihor, care, sub coordonarea unui procuror, i-au organizat orădeanului o acţiune de prindere în flagrant.

Potivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, bărbatul a fost ridicat imediat ce a înmânat poliţistului banii promişi, 200 lei şi 20.000 forinţi, şi a fost condus la sediul Parchetului, pentru audieri.

"La finalul audierilor, persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor", a mai spus Popa.

Subofiţerul, agent în cadrul Biroului de Ordine Publică din Poliţia municipiului Oradea este la al doilea denunţ făcut împotriva unor persoane care au încercat să îl corupă.

În august 2011, el a reclamat un cetăţean austriac care a încercat să-i ofere bani ca să nu întocmească dosar penal şoferului său, după ce acesta a fost prins băut la volan şi a refuzat atât testarea cu etilotestul cât şi recoltarea de probe biologice.

Cetăţeanul austriac a fost reţinut, arestat pentru 10 zile, iar ulterior condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare condiţionată a pedepsei pe o perioadă de 2 ani şi 10 luni.