Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui orădean de 47 ani, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru furt şi furt calificat.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul este bănuit că, în ultima săptămână ar fi sustras din faţa unor imobile din oraş un număr de 12 pubele pentru colectarea resturilor menajere, cu capacitatea de 120 şi 240 de litri.

"Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea l-au reţinut pe suspect, marţi, 6 septembrie, iar miercuri acesta fost prezentat la Judecătoria Oradea, unde pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile", se arată în informarea poliţiştilor.

Odată cu hoţul, poliţiştii au reuşit să recupereze şi o parte din pubelele sustrase. "Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză", se mai spune în comunicat.