Un orădean în vârstă de 32 ani s-a ales cu dosar penal, joi, după ce a împuşcat mortal un câine pe care proprietarul acestuia îl plimba într-o zonă mai puţin circulată a oraşului, la marginea unui teren viran din Cartierul Soarelui.

Raul Buhoş, care locuieşte într-un bloc din cartier, ieşise pe un câmp cu labradorul său, Jack, iar la un moment dat i-a scos lesa, lăsându-l să alerge pe terenul viran. "Am văzut că fuge spre o casă şi, la un moment dat, am auzit o împuşcătură. Câinele a mai avut puterea să se întoarcă la mine. A murit în câteva secunde", a declarat tânărul.

Imediat după aceea a apărut şi bărbatul care îl împuşcase şi care, în loc să-şi explice gestul, a început să strige şi chiar a dat să-l lovească pe proprietarul patrupedului. "L-am întrebat de ce l-a împuşcat, mai ales că nici nu îi intrase pe proprietate. A început să strige şi să mă împingă", a mai precizat proprietarul câinelui.

Tânărul a sunat imediat la Poliţie şi, în decurs de câteva minute, la locul incidentului a şi sosit un echipaj care l-a însoţit la casa celui care i-a ucis labradorul. Anchetatorii au descoperit, astfel, că ucigaşul câinelui nu avea permis pentru arma sa, o puşcă cu aer comprimat, motiv pentru care aceasta a fost ridicată, cel puţin până la finalizarea cercetărilor.

Totodată, deţinătorul armei a fost condus la sediul Poliţiei Bihor pentru a da declaraţii, fiind anchetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi uciderea fără drept a unui animal.

"Cercetările sunt efectuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.