Un orădean oprit, marţi, în trafic, în localitatea Oşorhei, în timp ce se afla la volanul unei autoutilitare încărcate cu 2 metri cubi de material lemnos, a fost sancţionat aspru de poliţişti, după ce aceştia au constatat că nu are documente de provenienţă pentru marfă.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, bărbatul s-a ales cu o amendă de 5.000 lei, iar poliţiştii Secţiei nr. 5 de Poliţie Rurală Oradea i-au confiscat şi lemnele, şi maşina cu care le transporta.

"Materialul lemnos confiscat, speciile carpen şi gorun, a fost depus la Ocolul Silvic Oradea - punct de lucru Oşorhei", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, măsura complementară a confiscării autovehiculelor cu care se transportă material lemnos fără documente de provenienţă se aplică din octombrie anul trecut, de la intrarea în vigoare a Ordonanţei de urgenţă 51/2016 pentru modificarea şi completarea Legii privind sancţionarea contravenţiilor silvice.

"În unele cazuri, au fost confiscate şi ridicate, în altele au fost lăsate în custodia proprietarilor care au posibilitatea conteste măsura în instanţă. De la căruţe, la autotrenuri, toate autovehiculele în care se găseşte material lemnos fără documente de provenienţă sunt confiscate", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.