Un orădean în vârstă de 31 ani a rămas fără permis şi s-a ales cu dosar penal, după ce, vineri, poliţiştii din Salonta l-au oprit pe DN 79, la intrarea în oraş, şi au descoperit că circula la volanul maşinii băut şi sub influenţa drogurilor.

Orădeanul circula la volanul unui BMW când a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Salonta. Pus să sufle în etilotest, aparatul a indicat o concentraţie alcoolică de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testului rapid antidrog, s-a stabilit că acesta consumase şi substanţe cu efect psihoactiv.

"Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenţei în sânge a substanţelor cu efect psihoactiv", se precizează în comunicatul transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Orădeanul s-a ales acum cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii rutieri din Salonta. 

În total, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au întocmit 17 dosare penale pentru infracţiuni comise în trafic, iar 167 de şoferi indisciplinaţi s-au ales cu amenzi în valoare de 88.825 de lei. 34 dintre ei au rămas și fără permis de conducere.

Dintre amenzi, cele mai multe, 85 la număr, au fost aplicate pentru vitezomani, 13 şoferi au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii, iar 13 pentru consum de alcool la volan.