Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, Dudler Gabor a reclamat pe 31 decembrie faptul că se simte rău. "Pe 31 decembrie a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean Oradea. Aici i s-au făcut investigaţii, i s-a dat tratament şi a avut o evoluţie favorabilă. Luni, medicii au stabilit că poate fi reîncarcerat. I s-a dat o reţetă cu tratament şi a fost transportat înapoi în Arestul Poliţiei Bihor", a declarat Alina Dinu.

Dudler Gabor şi complicii săi, Emma Olah, respectiv Ernest Bretan, toţi din Oradea, au fost ridicaţi pe 6 decembrie, în urma unei acţiuni de flagrant coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cei trei fiind prinşi în momentul în care împărţeau 11.000 de euro, un împrumut obţinut de la un orădean căruia i-au lăsat drept gaj acte false care atestau că sunt proprietari pe locuinţa unei persoane decedate.

"Pe numele celor trei există mandate de arestare preventivă pe 30 de zile, prelungite apoi pe 28 decembrie, cu alte 30 de zile. Ancheta nu a fost finalizată, încă", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Vasile Popa.

Potrivit sursei citate, gruparea condusă de Dudler Gabor se află de mai mulţi ani de zile în atenţia procurorilor pentru înşelăciuni imobiliare, însă, până acum, niciunul din membrii ei nu a fost condamnat definitiv în vreun dosar. Din 2004 şi până în prezent, Dudler a înşelat cinci persoane, toate în vârstă, iar unele şi cu afecţiuni psihice.