Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat ancheta şi au propus trimiterea în judecată a unui orădean de 27 de ani sub acuzaţia de înşelăciune cu instrumente de plată, după ce a înşelat 12 societăţi comerciale cu 178.000 de lei, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt a Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Cosmin Făt este suspectat că, în perioada octombrie 2008 - aprilie 2009, a înşelat şapte firme din Bihor, de la care a achiziţionat în numele a două firme care i-au aparţinut materiale de construcţie în valoare totală de 105.961 lei.

Ulterior, în perioada august - septembrie 2009, prezentându-se sub o falsă identitate şi declinându-şi calitatea de administrator al unei societăţi cu sediul în localitatea bihoreană Ateaş, orădeanul a cumpărat de la alte cinci firme din Bihor anvelope, saltele, cărămidă, în valoare totală de 72.226 lei.

"În toate cazurile, pentru plata mărfurilor au fost emise file cec şi bilete la ordin care au fost refuzate la plată din lipsă de disponibil", a declarat reprezentanta Poliţiei Bihor.

Reţinut de poliţişti pe 11 mai în acest an, Cosmin Făt a fost arestat de magistraţii Tribunalului Bihor pe o perioadă de 29 de zile, ulterior fiind anchetat în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a suspectului", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.