Încă un deces al unui bihorean infectat cu SARS-CoV-2, al 1.582-lea de la începutul pandemiei, a fost raportat marți de către Direcția de Sănătate Publică Bihor și Prefectura județului.

Potrivit directorului executiv al DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, cel mai recent deces este al unui orădean în vârstă de 83 de ani, nevaccinat, confirmat Covid pozitiv în 1 septembrie, și care a ales să rămână în izolare la domiciliu. Bărbatul avea, însă, și alte afecțiuni cronice grave, tumoră și ciroză hepatică, iar în trecut suferise și un accident vascular cerebral.

Autoritățile au raportat marți, de asemenea, identificarea a 27 noi cazuri Covid, după ce în ziua precedentă s-au făcut 479 teste, ceea ce înseamnă că 5,63% din total au dat rezultate pozitive, indicând prezența virusului.

„Din cele 27 persoane diagnosticate, 7 au fost vaccinate”, a declarat BIHOREANULUI dr. Daniela Rahotă.

Marți dimineață, în spitalele din județ erau internați 37 de pacienți Covid, dintre care 8 în stare gravă, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Pelican.

Cu aceste noi diagnosticări, numărul cazurilor active în județ a urcat la 223. De la începutul pandemiei, s-au înregistrat în total 29.712 îmbolnăviri, dintre care 27.907 s-au încheiat cu vindecări.

Pe de altă parte, luni au fost administrate în întregul județ 215 doze de ser anti-Covid, numărul persoanelor complet vaccinate ajungând la 119.752.