Judecătoria Oradea a emis, vineri, mandat de arestare preventivă pe numele unui orădean de 23 ani, sub acuzaţia de furt calificat.

Bărbatul este acuzat că în luna ianuarie, împreună cu un adolescent, a intrat în mai multe rânduri în locuinţa unui orădean despre care ştia că este plecat la muncă în Spania, de unde cei doi au luat un telefon, două televizoare LCD, un sistem audio, un calculator, o combină audio cu două boxe, un geamantan cu rotile, un cuptor cu microunde, un aparat pentru făcut sandwich-uri şi cinci beţe de pescuit cu mulinete, în valoare totală de 15.000 lei.

Furtul a fost descoperit luna trecută, când proprietarul casei s-a întors după o absenţă de trei luni, şi, văzându-şi locuinţa devastată, a sunat la 112.

Hoţii au fost identificaţi săptămâna trecută. Este vorba despre doi tineri orădeni, Konkoly Richard, de 23 ani, şi un adolescent de 17 ani, de la care poliţiştii au reuşit să recupereze şi o mare parte din bunurile furate: telefonul, unul din televizoare, calculatorul, combina muzicală şi mulinetele.

Adolescentul e cercetat în stare de libertate, dar celălalt făptaş, Konkoly Richard, care are deja două amenzi administrative şi mai este judecat într-o altă cauză, tot pentru furt, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Măsura nu este definitivă, fiind atacată deja, prin recurs, care se va judeca la Tribunalul Bihor.