Un orădean în vârstă de 47 de ani a fost ridicat de polițiștii şi a fost arestat provizoriu pentru 15 zile, la propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Orădeanul, Mihai Heveşi, fusese dat în urmărire internaţională, fiind căutat de autorităţile italiene după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Sassari la 5 ani de detenţie pentru trafic de persoane şi proxenetism. Bărbatul, spun sursele BIHOREANULUI, a făcut parte dintr-o grupare care a exploatat sexual mai multe femei, obligându-le să se prostitueze în Cagliari, capitala Sardiniei, o regiune autonomă a Italiei.

Potrivit surselor citate, gruparea a acţionat în perioada octombrie 2006 - februarie 2007, iar orădeanul se ocupa de racolarea tinerelor românce pe care le transporta în Cagliari, le caza în apartamente, unde apoi erau ţinute captive, bătute şi abuzate psihic pentru a accepta să se prostitueze. 

Mihai Hevesi a fost condamnat în lipsă la 5 ani de detenţie, iar pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare, autorităţile române fiind anunţate prin Biroul Sirene - Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională. El a fost ridicat sâmbătă, din Nojorid, şi prezentat apoi de poliţiştii Compartimentului Urmăriri unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Duminică, bărbatul a fost prezentat Curţii de Apel Oradea, unde pe numele lui a fost emis un mandat de arestare provizorie pentru 15 zile, în vederea predării către autorităţile italiene. 

Mihai Hevesi este multirecidivist, având condamnări pentru diverse infracţiuni, atât în România, cât şi în Germania.