Un om de afaceri orădean ar putea ajunge în faţa instanţei pentru evaziune fiscală, după o anchetă a poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor care susţin că acesta ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii facturi fictive provenind de la mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Poliţia Bihor, frauda s-ar fi comis în perioada 2009 – 2012, iar facturile atestau operaţiuni fictive şi aveau scopul de a sustrage firma de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

"Prejudiciul total provocat astfel este de 309.791 lei şi a fost recuperat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice prin instituirea de măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de cel în cauză", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

Odată finalizate cercetările, poliţiştii au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a orădeanului.