Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, joi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au finalizat cercetările împotriva unui orădean de 28 ani, acuzat de încălcarea Legii privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Potrivit lui Dinu, în cursul anului 2011, tânărul a piratat numeroase albume cu muzică, filme şi programe pentru calculator pe care ulterior le-a comercializat.

"În urma percheziţiei domiciliare efectuate, poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au ridicat din locuinţa acestuia un hard disk şi 210 discuri optice conţinând produse pirat, respectiv opere cinematografice, muzicale şi programe pentru calculator", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

În urma expertizelor efectuate, poliţiştii au stabilit că prejudiciul provocat de tânăr titularilor drepturilor de autor este de 17.581 Euro. "Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspectului", a mai arătat Alina Dinu.