Inelul ocolitor al oraşului va avea cel de-al patrulea pasaj suprateran! Un nou pasaj cu patru benzi va fi construit de-a lungul şoselei de centură peste giraţia de lângă cartierul Europa.

Primarul Ilie Bolojan a anunţat pe pagina sa de Facebook că a vizitat vineri amplasamentul împreună cu proiectanţii care vor elabora studiul de fezabilitate a investiţiei.

"Am definitivat soluţia şi pasajul va fi asemănător celui situat pe Calea Aradului, un pasaj de patru benzi de-a lungul centurii, din grinzi de beton. Sub pasaj va rămâne giraţia existentă, raza acesteia fiind micşorată faţă de cea actuală. Pe partea dinspre Cartierul Europa vor fi montate, pe rampa pasajului, panouri antifonice", a anunţat edilul pe pagina sa de pe reţeaua de socializare.

În plus, sub pasaj va fi amenajată o traversare pentru pietoni şi biciclişti menită să asigure accesul publicului la viitorul amplasament al Pieţei Obor.

Potrivit primarului, avizele necesare investiţiei urmează să fie obţinute în următoarele două luni, iar documentaţia privind aprobarea lucrărilor va ajunge pe masa Consiliului Local în luna septembrie.

"În toamnă, după această aprobare, vom organiza licitaţia pentru proiectarea şi execuţia pasajului. Dacă totul este în regulă, din primăvara anului 2018 vom începe lucrările. În 2019, acest nou pasaj va asigura o circulaţie şi mai bună pe centură şi un acces uşor atât în parcul industrial de la fostul tancodrom, cât şi în zona comercială şi de piaţă de lângă aeroport", a scris Bolojan.