Judecătoria Marghita a dispus arestarea lui Kallai Elemer la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita sub acuzaţia de ultraj şi tâlhărie, a anunţat, luni, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, Dorel Moţiu.

"Pe 6 mai, în jurul orei 24, inculpatul s-a deplasat cu o căruţă la magazia unei societăţi comerciale din Suplacu de Barcău, a pătruns prin efracţie şi a sustras 350 bucăţi plăci de fier, trifoane şi alte materiale din fier în valoare de 19.886 lei. La plecare, a fost surprins de către agenţii de pază, care au anunţat imediat incidentul la Postul de Poliţie Suplacu de Barcău", a explicat prim-procurorul.

Încercând să scape, bărbatul a lovit cu o bară de fier autoturismul firmei de pază, încercând astfel să-i oprească pe agenţi, ca să nu îl urmărească şi să-l prindă.

"Agenţii firmei de pază au executat foc de armă în plan vertical, dar nu l-au putut imobiliza. La intervenţia agentului de Poliţie sosit la faţa locului, bărbatul l-a lovit de mai multe ori, până când acesta şi-a pierdut cunoştinţa", a mai spus Moţiu.

În final, Kallai a fost imobilizat de agenţii de pază, care au şi chemat Ambulanţa, iar poliţistul rănit a fost transportat la Spitalul Judeţean.

"Inculpatul este recidivist postcondamnatoriu. Acesta a fost eliberat în luna decembrie din Penitenciarul Oradea, unde a executat o pedeapsă tot pentru ultraj asupra unui poliţist", a mai arătat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita.