Un poliţist din Borod s-a ales cu dosar penal, după ce, aflat la volanul maşinii personale, a provocat un accident rutier pe strada Dimitrie Cantemir din Oradea.

Potrivit unui comunicat făcut public vineri de Poliţia Bihor, accidentul s-a petrecut miercuri în jurul orei 12. "În timp ce conducea un autoturism, şoferul a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune cu o altă maşină condusă regulamentar din sens opus de o femeie de 23 de ani, din Oradea", se arată în informarea Poliţiei.

În urma impactului, doi copii cu vârste de 11 luni respectiv 5 ani, din Săldăbagiu de Munte, pasageri în cel de-al doilea autoturism (foto), au fost răniţi uşor şi internaţi la spital pentru îngrijiri medicale. 

Cum a ajuns şoferul pe contrasens deocamdată nu s-a stabilit. "Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii accidentului", se mai precizează în comunicatul poliţiştilor.

Cert e că, după cum spun sursele BIHOREANULUI, şoferul, agentul şef principal Florin Alb, subofiţer la Poliţia Rurală Aleşd, nu consumase băuturi alcoolice şi nici nu era în timpul serviciului.

El este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă şi, pe lângă dosarul penal, riscă şi suspendarea permisului pentru 2 ani.

Poliţistul nu e, însă, la prima "belea". Subofiţerul este pus la dispoziţie deja pentru un alt dosar penal în care e acuzat că vâna şoferii în apropiere de motelul său de pe DN1 şi îi amenda pentru "încălcarea marcajului continuu", iar asta chiar dacă nu avea radar ori cameră de supraveghere. Procesul, declanşat încă din 2013, se judecă la Aleşd.

De ce vâna poliţistul Alb şoferii? Aflaţi în articolul: Agentul "Amendă": Un poliţist bihorean pândea şoferii indisciplinaţi, din interes!