Un agent de poliţie din Beiuş, Szatmári László Cosmin, a fost sancţionat cu avertisment de propriii colegi şi a fost băgat în anchetă disciplinară de şefii săi, după ce a fost filmat certându-se cu un şofer şi arătându-i acestuia semne obscene.

Incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de 18 ianuarie, în benzinăria Petrom din Beiuş, după cum a povestit BIHOREANULUI chiar tânărul care a intrat în conflict cu poliţistul, Alin Gudiu, un beiuşean în vârstă de 21 ani. „Eu stăteam la rând, la benzinărie, să alimentez. El era în faţa mea. S-a dat jos din maşină, mi-a arătat semne obscene, iar când l-am întrebat de ce a făcut-o, a venit la mine să mă lovească, adresându-mi injurii", a explicat Gudiu, fără să explice motivul pentru care a fost atacat de poliţist. 

În înregistrarea transmisă şi BIHOREANULUI se observă cum poliţistul, care era în haine civile, îi arată degetul mijlociu tânărului, dar şi că ambii protagonişti ai scandalului vociferează, agentul de poliţie fiind îndepărtat în final de o femeie. 

Cei doi par să fi avut un conflict mai vechi. „Cine te crezi tu, mă? Să mă înjuri tu pe mine...”, spune polițistul în filmare, în timp ce se apropie de tânăr, iar acesta din urmă spune: „Hai, lovește-mă!”. Apoi, polițistul îl acuză pe Gudiu că-l urmărește prin oraș. „Ce mă urmărești, mă? Când ies în oraș cu familia, mă urmărești tot timpul!”, îi reproșează agentul. 

Căutaţi pentru un punct de vedere legat de incident, reprezentanţii Poliţiei Bihor au transmis că disputa dintre cei doi a pornit după ce poliţistul a sunat la 112, pentru a reclama că tânărul în vârstă de 21 ani nu avea montată plăcuţa de înmatriculare pe partea din faţă a maşinii.

Un echipaj de Poliţie a şi ajuns, în scurt timp, la benzinărie, şi l-a amendat pe Alin Gudiu cu 1.000 lei, pentru lipsa plăcuţei de înmatriculare. Totodată, pentru scandalul pe care l-au făcut în public, atât tânărul, cât şi poliţistul au primit avertismente, sancţiune prevăzută de Legea 61/1991, pentru proferarea de injurii și expresii jignitoare. 

Şi nu e tot, căci, în urma scandalului, agentul Cosmin Szatmári a ajuns şi în atenţia Biroului Control Intern. „Pentru stabilirea situației de fapt, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bihor a dispus efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale în consecință", a explicat ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Alin Laza. 

UPDATE: Ce spune polițistul despre întâmplare

Poliţistul implicat în incident are o altă variantă despre incident. Cosmin Szatmári susţine că tânărul cu care a avut conflictul îl hărţuiește de când l-a sancţionat pentru abateri în trafic, îl urmăreşte şi încearcă să-l provoace.

„E un oraş mic, e deranjat că a fost amendat şi, de atunci, încearcă să mă provoace, să mă găsească în ipostaze nepotrivite, ca să-mi facă probleme. De aceea am şi sunat la 112, pentru că l-am văzut acolo, a venit la maşina în care se aflau şi soţia şi mama, a început să înjure, să strige”, a precizat poliţistul pentru BIHOREANUL.

Potrivit lui Szatmári, gestul cu degetul „a fost o întâmplare nefericită”, căci el, de fapt, se scărpina la cap, însă tânărul care oprise maşina a „speculat” momentul. „Ştiu că va râde toată lumea, înţeleg, dar asta este adevărul”, spune poliţistul.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!