Judecătorul de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor a dispus, joi, arestarea pentru 30 de zile, a unui ofiţer sătmărean anchetat de procurorii DNA-Oradea pentru luare de mită, trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare de bani.

Comisarul Adrian Bota,  soţul fostei preşedinte a organizaţiei judeţene PMP Satu Mare, Laura Bota, este cercetat de procurorii DNA după ce, în perioada 2006-2008, a pretins şi primit bani şi bunuri totatizând 180.000 euro (24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată, respectiv mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte etc) de la un cunoscut interlop sătmărean, Mircea Condor, denunţător în cauză.

Potrivit unui comunicat făcut public, joi, de Biroul de presă al DNA, în schimbul banilor şi celorlalte foloase, Bota i-a promis denunţătorului că îl va ajuta să scape de dosarul în care fusese condamnat deja la 7 ani de închisoare pentru tâlhărie. Concret, Bota ar fi promis că "va audia mai multe persoane în sensul dorit de denunţător, urmând ca acele declaraţii să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare şi a pronunţării unei hotărâri de achitare", se precizează în comunicat.

De asemenea, Bota a promis că va interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu Mare la care fusese repartizată iniţial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător din cadrul Curţii de Apel Oradea, prin intermediul unui poliţist, pentru ca aceştia să admită în fond cererea de revizuire şi să pronunţe hotărâri de achitare a denunţătorului.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie Satu Mare şi a Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Satu Mare.