Poloiştii de la CSM Oradea au obţinut, vineri seară, o victorie importantă în debutul întâlnirilor cu cei de la Corona Sportul Studenţesc, din semifinalele campionatului Superligii Naţionale.

Astfel, la Braşov, în primul duel dintre cele două echipe, formaţia bihoreană s-a impus cu scorul de 5-3, făcând un prim pas către calificarea în finală. Pe reprize s-a consemnat: 0-2, 2-0, 2-0 şi 1-1.

După cum o arată şi evoluţia scorului, partida a început bine pentru gazde, care au reuşit să înscrie primele două goluri ale partidei într-un interval scurt de timp. Din păcate, în primul sfert, CSM-ul nu a avut reacţie, după cum notează şi site-ul clubului orădean, mai multe dintre acţiunile ofensive ale vicecampionilor încheindu-se fără şut la poartă.

După prima pauză, elevii antrenorului Dorin Costrăş au revenit mult mai motivaţi însă şi au avut o prestaţie mai bună, fapt care a fost concretizat pe tabela de marcaj prin două goluri, care au făcut ca la jumătatea partidei scorul să fie egal, 2-2.

După ce orădenii au ratat o situaţie clară de superioritate numerică în debutul sfertului III, când mingea a izbit bara, la o acţiune unu la unu cu portarul, CSM-ul a reuşit să treacă totuşi la conducere, peste două, când au înscris pentru 3-2.  Apoi au avut din nou o bară, pe contraatac, dar evoluţia bună a continuat şi, chiar dacă portarul Coronei Sportul Studenţesc a intervenit salvator de câteva ori, până la urmă orădenii au marcat din superioritate numerică şi s-au desprins pe tabelă la 4-2, înaintea ultimului sfert.

În ultima secvenţă, gazdele au redus din handicap, dar, după mai multe acţiuni irosite de orădeni, căpitanul Ramiro Georgescu a înscris la capătul unei acţiuni în care gazdele au rămas cu mai mulţi oameni în jumătatea adversă. Apoi, finalul de joc a fost controlat de CSM, care s-a impus cu 5-3 şi a obţinut o victorie importantă pe terenul adversarei.

Golurile CSM-ului în partida de vineri au fost înscrise de: Levente Vancsik - 2, Gustavo Guimaraes, Yusuke Inaba şi Ramiro Georgescu – câte un gol.

Meciul al doilea este programat sâmbătă, cu începere de la ora 12:00, tot la bazinul M.Mitrofan din Braşov. Reamintim că se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide.

În primul joc din cealaltă semifinală,  Steaua a învins Dinamo cu scorul de 14-7.