Delegaţia clubului sportiv Basti Box Salonta s-a întors cu o medalie de argint şi un titlu de vicecampion naţional de la întrecerile Campionatului Naţional de Box pentru tineret, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 5 - 10 decembrie, la Băleşti, lângă Târgu Jiu.

Antrenorul Ioan Florian s-a deplasat cu sportivii Marian Onuţă, care a luat parte la întrecerile categoriei 63,5 kg, şi David Ile, care a participat la categoria de greutate 71 kg.

Pugilistul David Ile a avut însă o evoluţie bună, reuşind să încheie concursul pe locul II şi, astfel, să devină vicecampion național la categoria 71 kg. 

El a avut trei meciuri. Mai întâi, în sferturile de finală l-a învins la puncte pe Ştefan Grigorie din Călăraşi, pentru ca în semifinale să dea de Levente Bartok din Miercurea Ciuc, sportiv pe care l-a învins prin inferioritate, în repriza a doua.

În finală însă, salontanul l-a avut ca adversar pe dinamovistul Doruleţ Tiu, în faţa căruia a trebuit să se recunoască învins. Ca urmare, David Ile a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere şi a primit medalia de argint.

Celălalt sportiv al clubului Basti Box, Marian Onuţă, a trebuit să se recunoască învins încă din primul tur, la categoria 63,5 kg, după ce a cedat la puncte în faţa lui Ionuţ Roman, de la Unirea Iaşi, pugilist care a şi devenit, de altfel, campion naţional la această categorie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!