Un adolescent de 15 ani din localitatea Cuzap, comuna Popeşti, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita pentru vătămare corporală, după ce, anul trecut, şi-a agresat un consătean care a refuzat să-i dea o ţigară. Victima în vârstă de 38 de ani a fost internată în spital cu traumatism cranio facial, fractură dublă de mandibulă şi mai mulţi dinţi sparţi.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, incidentul a avut loc în seara zilei de 14 august, anul trecut. "Victima a ieşit dintr-un bar, unde a băut o bere, iar inculpatul a urmărit-o şi a agresat-o pe stradă, lovindu-o cu pumnii şi picioarele, până când a căzut", a anunţat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu.

În urma agresiunilor, victima s-a ales cu un traumatism cranio facial, fractură dublă de mandibulă, dar şi cu mai mulţi dinţi sparţi, fiind internată în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, iar apoi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj - Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială.

În total, potrivit certificatului medico-legal, leziunile cauzate de adolescent au necesitat 40 zile de îngrijiri medicale.

"Minorul a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice, iar potrivit concluziilor acesta prezintă tulburări de comportament, carenţe educative, personalitate în curs de structurare dizarmonică, însă discernământul său este păstrat", a arătat purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

Dacă va fi condamnat, adolescentul riscă pedeapsă cu închisoarea între 6 luni şi 5 ani.