Un român a murit în urma teribilului accident feroviar din Grecia, din localitatea Tempe, a confirmat sâmbătă dimineața Ministerul Afacerilor Externe din România, precizând că trupul neînsuflețit al acestuia va fi repatriat. 

„În continuarea precizărilor de presă din data de 1 martie, respectiv 2 martie 2023, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autoritățile elene competente au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie a.c.”, se arată într-o informare făcută sâmbătă de MAE. 

Reprezentantul oficiului consular român a informat de urgență familia persoanei decedate, „cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariției persoanei în cauză, fiind puse la dispoziție informații cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc și a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsuflețit în România”.

Repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații deosebite.

În prezent, bilanțul morților în accidentul de tren se ridică la 57 de morți și alte peste 50 de persoane date dispărute.

Potrivit Libertatea.ro și stiridiaspora.ro, bărbatul care și-a pierdut viața a fost dat dispărut de către familie și prieteni la scurt timp după accidentul feroviar. Ionuț circula din Atena spre Katerini, potrivit surselor citate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!