Un salontan de 46 ani a fost arestat pentru 30 de zile de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor, chiar în prima zi de Crăciun, la propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Vigh Laszlo este anchetat pentru tentativă de omor după ce, în seara de Ajun, a încercat să-şi ucidă fosta iubită.

"Din datele existente, în seara zilei de 24 decembrie, victima a fost vizitată de inculpat, de care era despărţită, dar şi de noul ei prieten. Pe fondul consumului de alcool şi al geloziei, la un moment dat, în jurul orei 19.30, inculpatul a luat un cuţit şi a înjnghiat-o", a declarat luni BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

Vigh a fost reţinut în aceeaşi seară, iar pe 25 decembrie a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor, care a dispus arestarea lui pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.

Victima, preluată de un echipaj al SMURD Bhor, a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

"Pacienta prezenta o plagă înjunghiată la nivelul hemitoracelui drept anterior, plăgi la nivelul mâinilor şi coapsei. Victima a fost stabilizată şi transferată la Secţia de Chirurgie Toracică din Spitalul Clinic de Urgenţă Timişoara", a precizat purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD Oradea, dr. Alexandru Mateoc.