Purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorul Vasile Popa a anunţat, luni, arestarea pentru 29 de zile a unui bărbat de 37 de ani din Salonta, anchetat pentru lovituri cauzatoare de moarte.

„Din probele administrate în cauză până în acest moment, în seara zilei de 14 decembrie, Szucs Stefan i-a aplicat mamei sale mai multe lovituri palmele şi cu pumnii, leziunile provocate conducând la o hemoragie internă masivă şi la decesul victimei" a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

Bărbatul şi-a recunoscut fapta, susţinând că s-a enervat pentru că mama sa era sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Inculpatul a declarat că a lovit-o cu palma peste faţă, după şi cu pumnii în zona coastelor, ultimele fiind cele care au condus la decesul victimei. Potrivit necropsiei efectuate de medicii legişti, loviturile i-au provocat victimei o fractură costală şi o ruptură de splină, aceasta suferind o hemoragie internă masivă. Avea aproximativ 3 litri de sânge în abdoment", a explicat Popa.

Szucs a fost reţinut pe 15 decembrie şi arestat în aceeaşi zi de Tribunalul Bihor. „Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi a tuturor împrejurărilor comiterii faptei", a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului.