Un bărbat de 29 ani din comuna Tăuteu a fost arestat, miercuri, de magistraţii Judecătoriei Marghita, la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria locală, care l-au inculpat pentru tâlhărie calificată.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, bărbatul este acuzat că, luni seară, în jurul orei 20, a pătruns în casa unui localnic din satul Bogei, pe uşa lăsată neasigurată, şi l-ar fi deposedat pe proprietar de 170 lei.

Tâlharul, Matei Hendre, a fost prins la aproximativ 30 minute de la comiterea faptei, timp în care individul a reuşit să cheltuiască o parte din bani. De altfel, din acest motiv prejudiciul a fost recuperat doar parţial de poliţişti.

Reţinut pentru 24 de ore, Hendre a fost prezentat miercuri, 2 noiembrie, la Judecătoria Marghita, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura poate fi contestată la Tribunalul Bihor.

"Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Marghita continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat", se arată în informarea Poliţiei Bihor.