Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Mierlău a fost reţinut, luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care l-au inculpat pentru omor şi urmează să îl prezinte judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă.

Dan Popa este acuzat că, duminică seară, şi-ar fi ucis prietenul de pahar, un consătean de 62 ani, care-i este și văr. Crima, spun procurorii, s-a produs în urma unui conflict spontan.

"Cei doi s-au luat la bătaie, inculpatul aplicându-i mai multe lovituri cu pumnul în zona feţei, după care, victima fiind căzută la pământ, inculpatul i-a secţionat cu un cuţit artera carotidă, survenind decesul", a explicat, marţi, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Sursele BIHOREANULUI spun că victima a fost găsită în fața casei sale, în iarbă, chiar de către frații criminalului, care au mers să vadă ce s-a întâmplat după ce individul le-a povestit că s-a bătut cu vărul său.

Ei au fost cei care au sunat la 112, iar autorul crimei, Dan Popa, a fost reţinut pentru 24 de ore. Bărbatul și-a recunoscut fapta, însă afirmă că nu își amintește ce s-a întâmplat, dat fiind că era în stare avansată de ebrietate.

"Marți, inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă", a mai spus Cotrău.

UPDATE:

Tribunalul a decis, marți, arestarea lui Dan Popa pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel.