În ultimele 24 de ore, în judeţul Bihor a fost diagnosticată o singură persoană infectată cu coronavirus, după ce în laboratoarele Spitalului Municipal şi Spitalului Judeţean din Oradea au fost efectuate mai puţine analize, 95 şi respectiv 57, dat fiind faptul că duminica, fiind formal zi nelucrătoare, ritmul de lucru este mai scăzut decât în celelalte zile ale săptămânii.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cele 152 teste făcute în ziua precedentă au făcut ca numărul total al celor efectuate de la începutul pandemiei să ajungă în judeţ la un total de 18.721.

Pe de altă parte, totalul bihorenilor confirmaţi cu Covid a urcat la 660 cumulat de la începutul crizei sanitare.

Numărul total al pacienţilor vindecaţi a rămas neschimbat (528 până acum), la fel şi cel al deceselor (oficial 22, din care unul raportat eronat în Bihor).

Luni dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internaţi 131 pacienţi, numărul cazurilor active fiind 110, iar în carantină erau 25 de persoane, la fel ca duminică.

Pe de altă parte, printr-un comunicat dat publicităţii de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi care confirmă datele furnizate de sursele BIHOREANULUI, se arată că în cursul zilei de duminică agenţii Poliţiei Bihor şi ai Poliţiei Locale au verificat 1.004 persoane aflate în izolare la domiciliu, mai puţin aşadar decât în zilele lucrătoare, iar pentru nerspectarea acestei obligaţii au aplicat două amenzi în valoare cumulată de 3.000 lei.