Un orădean în vârstă de 44 ani s-a ales cu dosar penal după ce, vineri după-amiază, oprit în control de un echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere, agenţii au constatat că se afla la volanul unui autoturism neînmatriculat cu plăcuţe având numărul de înmatriculare al unei alte maşini.

Mai mult, bărbatul prezenta o alcoolemie de 1,75 g/l alcool pur în sânge, motiv pentru care, pe lângă dosarul penal ce i-a fost întocmit, acesta a dormit pentru o noapte în Arestul Poliţiei Bihor, reţinut pentru 24 de ore.

Cazul a fost descoperit într-o operaţiune organizată la sfârşitul săptămânii trecute de echipaje comune ale poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publică, Poliţiei Municipiului Oradea, Secţiei de Poliţie Biharia, Secţiei de Poliţie Rurală Oradea, de la Poliţia Oraşului Aleşd şi de la Poliţia Staţiunii Băile Felix, alături de politiştii rutieri din Beiuş, Marghita şi Salonta din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie, echipajele au acţionat pe raza municipiului Oradea şi pe raza comunelor arondate, "pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, a vitezei excesive, a conducerii sub influenţa alcoolului şi pentru siguranţa tuturor participanţilor la traficul rutier".

În cadrul acţiunii, în care au fost angrenaţi 40 de poliţişti bihoreni, s-au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea Codului Rutier, din care 210 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 10 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 10 pentru nefolosirea luminilor pe drumurile naţionale, două pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule cu defecţiuni tehnice 14 pentru alte abateri, cu amenzi în valoare totală de 55.000 lei.

Totodată, în cadrul acţiunii au fost constatate 8 infracţiuni pentru care s-au întocmit dosare penale pentru conducerea unor autovehicule neînmatriculate, conducere sub influenţa alcoolului, conducerea unui autovehicule cu număr fals, dar şi cu permisul anulat.

De asemenea, trei bihoreni s-au ales cu permise de conducere suspendate şi au fost reţinute patru certificate de înmatriculare.